Høringer
Høring av forslag til forskrift om forbud mot bruk av fossile brensler til indirekte fyring i industrien fra 2030

Høringsnummer
2024/7796
Frist
03.01.2025
Tema
Industri på land, Klima, Regelverk
Publisert
03.10.2024

På vegne av Klima- og miljødepartementet sender Miljødirektoratet forslag til forskrift om forbud mot bruk av fossile brensler i industrien på høring.  

Forslaget innebærer at bruk av fossile brensler til indirekte fyring i industrien som ikke er omfattet av klimakvoteforskriften § 1-3, forbys fra 1. januar 2030. Forbudet retter seg mot den som bruker fyringsanlegg. Det er selve bruken av fossile brensler til indirekte fyring som reguleres. De som benytter fossile brensler til dette formålet i dag, må innrette seg med en annen løsning innen 2030.

Hensikten med forslaget til forbud er å redusere utslipp av klimagasser fra industrien, samtidig som hensynet til forsyningssikkerheten ivaretas.

Forskriften foreslås å tre i kraft straks, med unntak av forbudsparagrafen, som vil tre i kraft fra og med 1. januar 2030.

Høringsnotat og forslag til forskrift ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlige for alle interesserte.