Høringer
Aker BP ASA søker om tillatelse til boring av letebrønn E-prospekt på Skarv i Norskehavet

Høringsnummer
2022/1627
Frist
18.07.2024
Tema
Olje og gass
Publisert
20.06.2024

Miljødirektoratet har mottatt søknad fra Aker BP om tillatelse etter forurensningsloven til boring av letebrønn 6507/5-13 S E-prospect i lisens PL 212. Letebrønnen ligger i Skarvfeltet i Norskehavet og korteste avstand til land er øygruppen Vikna utenfor kysten av Trøndelag. Avstanden fra borelokasjonen til land er 160 km. Formålet med leteboringen er å bekrefte hydrokarbonpotensialet i form av olje i Garnformasjonen fra midtre Jura.

Vanndyp på brønnlokasjon er 383 meter. Sjøbunnen i området skråner jevnt fra dyp på 354 meter i øst til 423 meter i nordre del av området. Leteboringen har en planlagt oppstart i september 2024 og vil vare i underkant av 2 måneder. Brønnen skal bores med boreriggen Scarabeo 8 som krever 8 ankerkorridorer hvis ankring blir nødvendig.

Sjøbunnen rundt borelokasjonen er undersøkt med enkel- og flerstråleekkolodd og sidesøkende sonar. Sjøbunnen består hovedsakelig av bløtbunn, med innslag av grus og blokkstein. Korallstrukturer (Desmophyllum) er identifisert i undersøkelsesområdet, den nærmeste 88 m nordvest for planlagt borelokasjon. Det er også forekomster av sjøfjær, svamp, sjøtre (Paragorgia arborea) og bambuskorall (Isidella lofotensis).

Beredskapsbehovet er beregnet til 7 havgående barrierer gjennom vinter og 5 gjennom sommeren. Responstiden er 5 timer for første system og barrierene vil være fullt utbygget innen 48 timer.

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Vedtaket og tillatelsen finnes i vår postjournal (eInnsyn.noog tillatelsen finnes i Norske utslipp etter at saken er avgjort.