Høringer
Forslag til å utvide virkeområdet til klimakvoteloven til å omfatte ETS2

Høringsnummer
2024/6393
Frist
01.10.2024
Tema
Klima, Regelverk
Publisert
01.07.2024

Endringsdirektiv (EU) 2023/959 gir EUs klimakvotedirektiv anvendelse på CO2-utslipp fra forbrenning av brensler innenfor veitransport, bygninger (næringsbygg og boliger) og andre sektorer, f.eks. bygge- og anleggssektoren og de delene av industrien som frem til nå ikke har vært omfattet av klimakvotesystemet. Utvidelsen av klimakvotedirektivet med et eget kvotemarked for utslipp i disse sektorene omtales som "ETS2".  

På vegne av Klima- og miljødepartementet sender Miljødirektoratet på høring forslag til endring i klimakvoteloven slik at loven også omfatter ETS2, jf. endringsdirektiv (EU) 2023/959 til klimakvotedirektivet, samt gir nødvendige hjemler til å fastsette nærmere regler om ETS2 i forskrift.

Formålet med lovforslaget er videre å utvide klimakvoteloven slik at loven vil gi hjemmel til å innføre krav til at luftfartsoperatører må overvåke og rapportere "ikke-CO2-relaterte effekter" på klimaet fra flyvninger fra 2025, jf. endringsdirektiv 2023/958 til klimakvotedirektivet.   

Høringsnotat og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden.  

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlige for alle interesserte. 

Gi høringsuttalelse

Miljødirektoratet benytter en egen tjeneste for å ta i mot høringsuttalelser

Gå til høringstjenesten og avgi uttalelse Ekstern lenke