Krom (VI): Restriksjonsforslag skal dekke flere stoffer

Kommisjonen har bedt Echa om å utvide virkeområdet til krom (VI)-restriksjonsforslaget til å dekke minst 12 stoffer. Echa arrangerer webinar 6. juni.

Publisert 24.05.2024

Det oppdaterte mandatet fra Europakommisjonen inkluderer nå krom (VI)-stoffene spesifisert i postene 16 til 22 og 28 til 31 i vedlegg XIV til Reach-forordningen (autorisasjonslista). I tillegg har Echa blitt bedt om å vurdere andre krom (VI)-stoffer, spesielt bariumkromat (EC-nummer 233-660-5). Disse stoffene kan utgjøre en risiko for arbeidstakere og offentligheten hvis de brukes som erstatning for krom (VI)-stoffer som er underlagt autorisasjon.

Echa arrangerer webinar 6. juni 2024

Echa vil invitere på nytt til å gi innspill og informasjon ("call for comments and evidence") til sitt arbeid med det kommende restriksjonsforslaget. I forkant arrangerer de et webinar der de vil presentere hovedresultatene fra den første innspillsrunden og belyse hvilke typer data de vil be om nå.

Prosessen for restriksjonsforslaget vil følge standard Reach prosedyre for restriksjoner, inkludert behandling i Echas vitenskapelige komiteer Rac og Seac. Ved utarbeidelsen av forslaget til forbud vil Echa legge til grunn kunnskapen og erfaringen som har blitt opparbeidet ved behandlingen av søknader om autorisasjon for disse stoffene.

For mer bakgrunn om hvorfor Echa skal utarbeide restriksjonsforslag for seksverdige kromforbindelser, se tidligere meldinger fra Miljødirektoratet

Andre relevante lenker