Seminar | 21.11.2024 – 21.11.2024

Høringsmøte: Produsentansvar for fiske/akvakulturutstyr

Miljødirektoratet inviterer til høringsmøte om forslag til forskrift om produsentansvar for utstyr med plast fra fiskeri, fritidsfiske og akvakultur.

Sted: Grensesvingen 7, Oslo
Tid: 13:30 - 15:00
Pris: Gratis. Krever registrering.
Arrangør: Miljødirektoratet

Miljødirektoratet hører nå et forslag til nytt kapittel 7B i avfallsforskriften om utvidet produsentansvar for utstyr fra fiskeri, fritidsfiske og akvakultur, som inneholder plast. Forslaget gjennomfører bestemmelser i EUs direktiv om plastprodukter (2019/904). 

Forslag til nytt produsentansvar 

Vi ber om at alle høringsinnspill sendes skriftlig gjennom vår høringsportal. Det gjelder også innspill knyttet til spørsmål/problemstillinger som tas opp i forbindelse med høringsmøtet.  

Les hele høringsnotatet og forslag til forskrift i Miljødirektoratets høringsportal. Høringsfristen er 23. desember 2024.  

Send spørsmål før høringsmøtet 

I høringsmøtet 21. november vil Miljødirektoratet gjennomgå og forklare forslaget. Berørte aktører og andre interessenter kan sende inn spørsmål på forhånd. Frist for å sende spørsmål er i løpet av 15. november til ingunn.dale.samset@miljodir.no  

Vi setter også av tid til at deltakerne kan gi korte kommentarer og stille enkle spørsmål under selve møtet. 

Fysisk møte og strømming 

Høringsmøtet holdes i Miljødirektoratets lokaler i Oslo. Møtet strømmes også direkte. De som melder seg på for å følge strømmingen, får tilsendt lenke til høringsmøtet på Teams før klokken 12:30 torsdag 21. november. 

Presentasjon fra møtet 

Presentasjonen fra møtet vil bil lagt ut her i etterkant. 

Påmeldingsfrist 18. november

Påmelding

Deltar du fysisk eller digialt?